Groene Luxe
Akoestiek problemen oplossen met moswanden van Groene Luxe. Mos is van nature geluidsabsorberend en wordt vaak ingezet als alternatief voor speciale akoestische panelen.

Akoestiek verbeteren met een moswand

Moswand en akoestiek

Als je in een ruimte bent waar geluiden zich kunnen verspreiden, zoals een grote zaal of een openbare ruimte, kan het voorkomen dat het geluid gaat galmen. Dit kan leiden tot een slechte verstaanbaarheid van gesproken woorden. Mensen kunnen elkaar niet meer goed verstaan en het wordt moeilijk om een gesprek te voeren. Dit probleem doet zich ook voor in geluidsstudios waar men opnamen wilt maken zonder ongewenste nagalmen. Om de nagalm te verminderen, wordt gebruikgemaakt van verschillende akoestische maatregelen, zoals geluidsabsorberende materialen en het plaatsen van stoffering en isolatiematerialen. Hierdoor wordt de akoestiek in de ruimte verbeterd en wordt de verstaanbaarheid verhoogd.

Een moswand van Groene Luxe is een duurzame en stijlvolle oplossing voor akoestische problemen in verschillende ruimtes. De unieke samenstelling van natuurlijk mos en akoestisch substraat zorgt voor een uitstekende absorptie van geluidsgolven, waardoor geluid wordt verminderd en spraakverstaanbaarheid wordt verbeterd. Het product is volledig onderhoudsvrij en heeft geen water of zonlicht nodig, waardoor het perfect is voor binnenruimtes. Door een biologische behandeling blijft de natuurlijke ecologie van mos behouden. De natuurlijke esthetiek van onze moswanden voegen een vleugje natuur toe aan elke ruimte en is daarom een populaire keuze voor kantoren, hotels, restaurants en woningen. Met de mogelijkheid om vormen, kleuren en ontwerpen aan te passen, is een moswand van Groene Luxe een veelzijdige oplossing die zowel akoestische als esthetische voordelen kan bieden voor elke ruimte.

Sure Mobility moswanden rendiermos van Groene Luxe Akoestiek problemen worden opgelost dankzij onze moswanden
Rendiermos als akoestiek verbetering
Critical Minds plafondinstallatie moswand groene luxe
Plafond installatie met lappenmos en akoestisch kurk

Mos in combinatie met kurk

Mos is van nature geluidsabsorberend. Geluidsgolven ketsen af op harde materialen wat geluidsoverlast tot gevolg kan hebben. Om extra geluidsabsorptie te realiseren kunnen wij onze moswanden op speciale akoestische kurkplaten bevestigen. Dit zijn zachte kurkplaten van circa 18mm dik. Op deze manier draagt ook de achterkant van het mos bij aan optimale geluidsabsorptie.

akoestiek kurk met mos groene luxe
Rendiermos op akoestisch kurk
mos dichtheid groene luxev4
Rendiermos op akoestisch kurk afgewerkte rand
resultaat akoestiek met kurk en mos groene luxe
Rendiermos op akoestisch kurk resultaatkurk

Totaaloplossing akoestiek problemen

Om akoestiek problemen te verhelpen, en de juiste middelen in te zetten, is soms een oplossing met meerdere materialen nodig. Om een totaaloplossing aan te kunnen bieden hebben wij een akoestiek expert in huis die op alle fronten advies kan geven. Wij kunnen naast mos ook advies uitbrengen over speciale akoestische panelen of meubilair en deze ook leveren  en installeren.

Kenmerken van onze ‘akoestische’ dienstverlening zijn:

 • Duidelijke akoestiek verbetering

 • Esthetisch mooi & duurzaam

 • Te combineren met andere materialen

 • In huis akoestiek expert

 • Totaaloplossing akoestiek verbeteren

 • Ook andere akoestische oplossingen

Vrijblijvend advies

Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn binnen uw organisatie? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Neem contact op via de onderstaande gegevens of vul simpelweg het contactformulier in waar u eventueel wat foto’s kunt uploaden.

Bekijk onze andere moswand pagina’s
Voor zakelijk strak en modern: rendiermos, lappenmos of combinatie bol en lappenmos
Voor vrolijk, natuurlijke, hip of extravagante inrichtingen: organische moswandurban jungleold forest

Bekijk voorbeelden van projecten hier. Bekijk ons meest recente projecten op Instagram

multicolor moswand' rendiermos, moswanden groene luxe Akoestiek verbeteren met mos

Contactformulier

Klik op de balk om meerdere opties te bekijken
reCAPTCHA is required.

 • Direct Offerte

  Ontvang een offerte op maat, stuur een bericht of bel: 085-4015421

 • WhatsApp
 • Bel Ons