Groene Luxe

Gencork by Groene Luxe

Is een merk van kurkoplossingen dat de symbiose onderzoekt tussen een ecologisch low-tech materiaal en high-tech productieprocessen. Creativiteit, technologie, duurzaamheid en menselijke emoties in een naadloze dialoog. Het 100% natuurlijke en duurzame geëxpandeerde kurkagglomeraat wordt getransformeerd door computer algoritmen op basis van generatief ontwerp, met sterke inspiratie in biologie, wiskunde en geometrie. De ontwikkeling van onze kurkpanelen verkent industriële digitale productieprocessen, opent een nieuw spectrum aan mogelijkheden en genereert nieuwe formele esthetiek. Dit creatieve systeem optimaliseert niet alleen de thermische en akoestische eigenschappen van kurk, maar voegt ook artistieke waarde toe en biedt meerdere emoties en sensaties aan degenen die erover nadenken. 

HET MATERIAAL

Er wordt alleen kurk van de takken (falca) gebruikt voor de vervaardiging van kurkkorrels. Dit zijn blokclusters in een autoclaaf, een proces dat 100% natuurlijk is, zonder het gebruik van toevoegingen. Deze technologie, ontwikkeld door Sofalca, bestaat uit het injecteren van waterdamp door middel van pellets die uitzetten en samenklonteren met de hars van de kurk zelf. Dit “koken” geeft de resulterende kurk ook een donkere kleur, zoals chocolade. Bij de productie van de stoom wordt biomassa gebruikt, die wordt verkregen bij het malen en schoonmaken van de falca, en dat maakt het een echt ecologische productie en zonder afval, met een energie-zelfvoorziening van 95%. Dit supermateriaal, kurk, biedt een enorm scala aan voordelen, want naast een uitstekende thermische en akoestische isolator en antivibratie, is het ook een CO2-opvangbak die een belangrijke rol speelt in het milieu.

DE COLLECTIE

Met 22 designs, in de meest kunstzinnige manier bedacht en gemaakt, is er altijd wel één die past in uw project. Elk wand wordt custom made gemaakt zodat alle partronen passen en vloeiend in elkaar overlopen.
Bekijk de designs en laat u uitgebreid informeren over de mogelijkheden.

Prijzen

Bekijk onze prijzen in het menu of klik op prijzen.
Het is raadzaam om een voorstel bij ons aan te vragen. Vaak kunnen wij voordeliger offreren omdat wij bepaalde zaken kunnen combineren. Een voorstel aanvragen is altijd vrijblijvend, u zit nergens aan vast.

Meer producten van Groene Luxe

Bekijk ook MoswandenBiomontageGreenmood moss design,  LivePicture plantschilderijen of Groene roomdividers.

GENCORK COLLECTIE
Nieuw
Nieuw

CorkVectors

NIEUW

CorkTrifield

CorkTriangle

Vrijblijvend advies

Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn binnen uw organisatie? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Neem contact op via de onderstaande gegevens of vul simpelweg het contactformulier in waar u eventueel wat foto’s kunt uploaden.

corknature

Contactformulier

Klik op de balk om meerdere opties te bekijken
reCAPTCHA is required.

Wilt u snel een vrijblijvende offerte ontvangen?

Direct offerte aanvragen
  • Direct Offerte

    Ontvang een offerte op maat, stuur een bericht of bel: 085-4015421

  • WhatsApp
  • Bel Ons