Groene Luxe

Gencork

Gencork is een merk van kurkoplossingen dat de symbiose onderzoekt tussen een ecologisch low-tech materiaal en high-tech productieprocessen. Creativiteit, technologie, duurzaamheid en menselijke emoties in een naadloze dialoog. Het 100% natuurlijke en duurzame geëxpandeerde kurkagglomeraat wordt getransformeerd door computer algoritmen op basis van generatief ontwerp, met sterke inspiratie in biologie, wiskunde en geometrie. De ontwikkeling van onze kurkpanelen verkent industriële digitale productieprocessen, opent een nieuw spectrum aan mogelijkheden en genereert nieuwe formele esthetiek. Dit creatieve systeem optimaliseert niet alleen de thermische en akoestische eigenschappen van kurk, maar voegt ook artistieke waarde toe en biedt meerdere emoties en sensaties aan degenen die erover nadenken. 

Het materiaal
Er wordt alleen kurk van de takken (falca) gebruikt voor de vervaardiging van kurkkorrels. Dit zijn blokclusters in een autoclaaf, een proces dat 100% natuurlijk is, zonder het gebruik van toevoegingen. Deze technologie, ontwikkeld door Sofalca, bestaat uit het injecteren van waterdamp door middel van pellets die uitzetten en samenklonteren met de hars van de kurk zelf. Dit “koken” geeft de resulterende kurk ook een donkere kleur, zoals chocolade. Bij de productie van de stoom wordt biomassa gebruikt, die wordt verkregen bij het malen en schoonmaken van de falca, en dat maakt het een echt ecologische productie en zonder afval, met een energie-zelfvoorziening van 95%. Dit supermateriaal, kurk, biedt een enorm scala aan voordelen, want naast een uitstekende thermische en akoestische isolator en antivibratie, is het ook een CO2-opvangbak die een belangrijke rol speelt in het milieu.

De collectie
Met 22 designs, in de meest kunstzinnige manier bedacht en gemaakt, is er altijd wel één die past in uw project. Elk wand wordt custom made gemaakt zodat alle partronen passen en vloeiend in elkaar overlopen.
Bekijk de designs en laat u uitgebreid informeren over de mogelijkheden.

Prijzen
De prijzen zijn per design verschillend. Er zijn designs vanaf €220,- per m2 tot €710,- per m2. De prijzen zijn exclusief btw, installatie en transport. Vraag om een vrijblijvend voorstel waarin u een totaalprijs krijgt. Geef daarbij het gewenste design door en de afmetingen (lengte x breedte).

Download onze Gencork flyer hier

Meer producten van Groene Luxe
Bekijk ook Moswanden, RVS DecoWonderwall Studios, Zijden bloemen, Akoestiek oplossingen

GENCORK COLLECTIE

Vrijblijvend advies

Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn binnen uw organisatie? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Neem contact op via de onderstaande gegevens of vul simpelweg het contactformulier in waar u eventueel wat foto’s kunt uploaden.

Groene Luxe, exclusieve natuurwanden, wonderwall Studio's, Gencork, Zijden bloemen

Contactformulier

Klik op de balk om opties te bekijken
Hier kunt u een foto van de locatie waar de moswand op moet komen meesturen. Meerdere foto’s in een zip bestand
reCAPTCHA is required.

Direct advies en een offerte aanvragen?

Direct offerte aanvragen
  • DIRECT Offerte
    Direct advies-offerte | Bel: 085-4015421
  • WhatsApp
  • Bel Ons